Zombies!

The Walking Dead

The Walking Dead

Ganska länge nu har jag varit helt biten(!)  av Zombies. Jag älskar skildrandet av ett samhälle i kollaps eller ännu bättre ett post apokalyptiskt samhälle fullt med Zombies. De bästa skildringarna brukar även handla mer om hur människan kan vara värre än monstret. Jag har samlat på mig lite populär kultur kring Zombies för att inspirera mig i mitt skrivande, här följer några verk som jag har gillat mest.

The Walking dead – Robert Kirkman

Det här är en jävligt bra serie, den råkar bara utspela sig i en postapokalyptisk värld där människan är på utgång. En polisman i USA vaknar upp efter en kortare period i koma och finner att hela världen har gått åt helvete.. Väldigt bra skrivet och man känner verkligen med karaktärerna. Än så länge har det kommit 56 avsnitt, nu kan man även köpa de i samlingsalbum.  Det här den bästa nya serien jag har läst på ett bra tag!  5 av 5

Black Gas – Warren Ellis

Det här är en mer klassisk Zombie historia med lemlästning och mystiska gaser. Snyggt ritad och ett bra drag i berättelsen.  Det finns en hel hög med zombie serier men de flesta kretsar kring nakna tjejer som dör horribelt. typ.

Cell – Stephen King

Det här är inte en renodlad Zombie novell, Kings version är lite annorlunda. En signal slår ut alla som pratar i mobiltelefon och de förvandlas till rasande zombieliknande människor. Sedan förvandlas de ytterligare..Helt ok bok, bra driv i början, jag gillar inte riktigt slutet.

Det är lite väl dåligt med bra böcker som handlar om Zombies.  Det finns ett gäng bra böcker som skildrar postapokalyps så som Vägen av Cormac Mccarthy eller S.M Stirlings böcker.

World War Z och the Zombie Survival Guide – Max Brooks

De här böckerna är smått lysande, Zombie Survival Guide är just som lovat en guide hur man gör för att överleva en eventuell outbreak av Zombies. I World War Z beskriver överlevare av den stora katastrofen sina erfarenheter, det skall även komma en film 2010 med boken som grund. Roligt skrivet och spännande.

Filmer

Jag är ett stort fan av 28 dagar senare, en smutsig och jävlig historia. Night of the living dead och dawn of the dead går inte komma undan när man tar upp Zombie rullar, klassiskt och bra. Sen finns det en otrolig massa kalkoner också, Diary of the dead om jag måste nämna någon. Ninja-amish-gubbe med lie!

Det finns faktiskt en svensk blogg som ägnar sig 100 % åt Zombies, där kan man hitta det mesta om ämnet.

Tipsa mig gärna om bra skit jag kan ha missat!

/karl

6 tankar om “Zombies!

 1. AndreasG skriver:

  Håller med dej om närapå allt du har skrivet här men jag vill inte riktigt räkna 28 dagar senare som en zombierulle. Även om den är skitbra tycker jag att den handlar om ett virus som gör folk galna (dom kan ju svälta ihjäl och det kan inte zombies göra).

  En serie filmer som tyvär handlar om zombies (och är riktigt usla) är ju Universal Soldier-flimerna. OK, dom pratar och beter sig stort sett levande men det går inte komma undan från faktumet att de är reanimerade lik.

 2. Stewe skriver:

  Jag säger emot andreas G, jag räknar också 28 till zombiegenren.

  I tidernas bästa skräckkomedi -Braindead- florerar det en del zomibeminnande filurer, för att inte tala om tidernas näst bästa skräckkomedi -Shaun of The Dead.

 3. drommarnasberg skriver:

  Zombies borde kunna svälta ihjäl eller? Hur lång tid tar det för en zombie-kropp att förfalla? De borde bli rätt så hårt ansatta av kusar och kryp menar jag.

  Shaun of the dead är ju faktiskt lysande!

  • rymdolov skriver:

   Jag har för mig att jag läst att Joyce Carol Oates har skrivit en zombiebok. Är det någon som vet vad den heter?

 4. Några personliga favoriter:’

  Fido (den måste ni se!)
  Return of the Living dead part II (Dan O´Bannon som regissör) – första filmen vari zombies kan tala.
  Re-Animator (egentligen inga zombies per se, men ändå en synnerligen intressant filmatisering – till skillnad från H. P. Lovecrafts långnovell, som han själv ansåg var hans sämsta.)

 5. Adrian A skriver:

  Fick igår hem första inbundna volymen av The Walking Dead, tack vare din och Johan O:s rekommendationer. Riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s