Død snø

Vad får man om man kombinerar Norge, nazister och zombies?

En rulle bra nog att komma in på Sundance festivalen. Nu har jag ingen aning om hur det gick för Død snø men det räcker med konceptet för att göra den här filmen till en vinnare i mina ögon.
Ein! Zwei! Die!

/A

Gissa filmen:
”Only one man can kill this many Russians. Bring his guitar to me!

Annonser

13 thoughts on “Død snø

 1. drommarnasberg skriver:

  Ingen aning vilken film du menar!

  Men Död Snö trailern var nog den roligaste jag har sett på länge. Fjäll, norrmän, nazister och zombies. Crazy.

  /karl

 2. Joe Organ skriver:

  Låter som sagt lovande. Kommer också osökt att tänka på ”Terror i rock n roll-Önsjön”, den fina zombie/nazist/råckenråll-rullen från Östersund med omnejd.

  Citat får mig också att tänka på en zombierulle jag har snubblat över, men inte sett än. En japansk zombiefilm med punkskrammelbandet Guitar Wolf. ”Wild Zero”. Japanska punkare som försöker se coola ut och döda zombies, är osäker på om det kanske finns en djupare historia bakom. Tveksamt dock. Illa att jag inte har kommit ihåg att tipsa om den vid tidigare zombieinlägg. Hittade den på TPB för ett bra tag sedan, finns kanske fortfarande kvar. Osedd dock, men jag har mycket svårt att tänka mig att den kan vara dålig på något sätt. Utöver de upppenbara.

 3. Synd bara att trailern, enligt god Hollywood anda, mer eller mindre visar hela filmen, Annars tycker jag att det verkar lite kul även om jag är en av dem som hellre ser på ”allvarliga” skräckisar än skräckparodier.

 4. drommarnasberg skriver:

  Jag har inte sett Terror i rock n roll-önsjön, bara den där SF filmen av samma goda kvalité. Dammsugarmunstycke i rumpan, är en scen jag kommer ihåg. :p

 5. rymdolov skriver:

  Jag kom också att tänka på ”Rock n Roll Önsjön”, men osökt vete fasen om jag vill kalla det. Både zombisarnas utseende och (om jag förstod rätt) bakgrundshistorien påminner starkt om den. Jag ser fram emot en utdragen upphovsrättstvist a la Da Vincikoden…

  Hsh verkar det ju underbart! Norge, Norge är ett snöigt land! Nazis, nazis, ruttnande förband!

 6. Joe Organ skriver:

  Nu vill jag bara reda ut begreppen här… Om man inte osökt kommer att tänka på något, innebär då inte det att man söker efter påkomsten ifråga? Och i så fall är väl osökt närmare i betydelsen att det var något som var så pass likt att man attematiskt satte det i samband med den andra grejen? Eller menade du tvärtom nu? Eller är jag ute och dubbelnegerar, jag blir alltid inte så osäker på det där.

 7. rymdolov skriver:

  Jo, kanske är det så att det var EXTRA osökt jag menade. Eftersom vi båda genast kom att tänka på samma sak måste det finnas ett samband, ungefär som när två minus blir plus i matematikens värld. Eller som med dubbla negationer. Japp, så måste det vara.

 8. Joe Organ skriver:

  Men vilken film var det som skulle gissas? Va?va?va?vavava?

 9. rymdolov skriver:

  Ja, vilken film var det? Joe Organ har ju faktiskt gissat, och jag tror att jag talar för oss alla här på Internet när jag säger att det finns förhoppningar om att han ska ha fel.

  • rymdolov skriver:

   Äsch, så pinsamt tyst det blev. Det är klart att jag inte hoppas att du har fel, JO. För att bjuda på mig själv kan jag också försöka gissa: ”Chopper Chicks in Zombie Town”, en film som sambon köpte, men som vi inte har sett än.

 10. Joe Organ skriver:

  Ja, nu är det både nyfikenhet och prestige. Vem har mest fel?

 11. Joe Organ skriver:

  Nu har jag googlat, så jag vet. Inte utan risk att verka förmäten vill jag nog påstå att rymdolov hade något lite mer fel. Men vem är förmätnast av oss egentligen?

 12. rymdolov skriver:

  Samtidigt vill jag påpeka att googlande är FUSK och att vi alltså kan glädjas åt en delad sistaplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s