Dollhouse

Igår hade Joss Whedons nya serie premiär i USA. Dollhouse heter serien av mannen  som ligger bakom Buffy, Angel och Firefly. Personligen så älskar jag Firefly och är nyfiken på vad det skall bli av Dollhouse.

Annonser

5 thoughts on “Dollhouse

 1. aarnell skriver:

  Meh…
  Pilot avsnittet var hyfsat, inte mer. Hela intrigen med ‘rik gubbe får sin dotter kidnappad’ känns lite klyschig vid det här laget och att Echo bara råkade springa på samma gubbe som övergripit sig på hennes implanterade personlighet var väl inte direkt en oväntad vändning.
  Nu kanske jag håller Whedon till en högre standard än andra men när man jämför Dollhouse pilot avsnitt med Firefly’s (riktiga pilot avsnitt) så faller det förra kort.
  Framförallt var jag besviken på dialogen, vilket i vanliga fall är Whedon’s styrka:

  [playing with dinosaur toys]
  ”‘Yes…this is a fertile land, and we will thrive. We will rule over all
  this land, and we will call it… this land.’
  ‘I think we should call it your grave!’
  ‘Ah! Curse your sudden but inevitable betrayal!’
  ‘Hahaha! Mine is an evil laugh!'”

 2. drommarnasberg skriver:

  Tråkigt! Jag som hade hoppats på en ny Fire Fly. ;(

 3. Maria skriver:

  Avsnittet var inte Whedon-bra, nej. Det var ok. Men men. Man ska inte döma en serie för dess första avsnitt. Det blir säkert bättre. 🙂

 4. GnomviD skriver:

  Det har redan haft premiär? *iväg och tanka*
  Känns som att man får hålla i åtanke att det ändå är Whedon. Han har lagt en jäkligt hög ribba iom Buffy, Firefly och Dr. Horrible, så även om piloten verkar dåligt känns det svårt att tro att han skulle misslyckas. Premisen verkar ju riktigt cool iaf.

 5. Känner en dämpad optimism efter första avsnittet. Agentserier har jag för länge sedan fått nog av. Men delen med att manipulera minnen och personligheter har potential. Ämnet får mig raskt att tänka på Philip K Dick. Sen vet man ju att Joss Whedon kan leverera och man får väl därför ge serien lite tid att växa. Han kunde dock ha valt en skickligare skådespelerska än Elisha Dushku för den föränderliga huvudrollen. Jag tror inte hon kommer att kunna fylla ut den. Kul dock att se Reed Diamond. Karl spelade på nittiotalet med i tv-serien Uppdrag Mord (Homicide: Life on the Street). En av de absolut bästa polisserierna som gjorts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s