En Legend från Redwall.

redwall_20th_big

Hej!

Jag blev tipsad om en författare för tio-tolv år sedan som heter Brian Jacques. Då läste jag en del av hans böcker på engelska och idag såg jag att mitt bibliotek har hela raddan med böcker nu översatta och allt!

De mycket mysiga och trevliga fantasyböckerna kretsar kring klostret Redwall. Det finns 12 böcker översatta till svenska och alla är löst knutna till något som har hänt kring Redwall.  I första boken får vi följa legenden om hur den mäktiga krigaren Martins svärd återfinns och Redwall räddas undan en hord med onda råttor. Böckerna är väldigt brittiska och humoristiskt varma med en massa spänning. I och med översättningen har de tappat lite av den högsta charmen men de är fortfarande mycket väl värda att läsa.

Tvisten med Jacques värld är att våra hjältar är små skogsdjur. Första bokens hjälte Matthias är en skogsmus, andra snälla djur är mullvadar, ekorrar och sparvar. Sen har vi även de tappra och heroiska grävlingarna och de gerrilla liknande näbbmössen. Antagonisterna består av onda svartråttor, lömska rävar och vesslor. Den skönaste ondingen är general Ironbeak som leder sina korpar i ett anfall mot klostret!

Extremt hög mysfaktor och perfekt ungdomsfantasy som även vuxna kan förlora sig i. Finns på ett bibliotek nära dig. Första boken heter Redwall: Cluny Gisslaren och följs av Mattimeo osv.

/karl

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s