World Book Day!

Idag är det tydligen World book day, men för mig är alla dagar World Book Day. Hurra för böcker!

Tänkte helt snabbt tipsa om en otroligt bra bok som kanske inte riktigt passar in här på Drömmarnas berg men som man ändå inte får missa. Boken heter the brief wondrous life of Oscar Wao eller  Oscar Waos korta förunderliga liv som den heter på svenska. Det är en debut av en kille som heter Junot Díaz, han kommer från dominikanska republiken men har växt upp i New jersey. Boken handlar om Oscar och hans dominikanska familj, deras historia och livsöden.  Den är väldigt fint skriven och jag kastades mellan skratt och gråt. Det är en genomgående charmig och varm bok.

diaz-brief-wondrous-life-oscar-waoKopplingen till SFF är nämligen att Oscar är världens nörd! Han står ut något otroligt när han är intresserad av Akira, Tolkien och Dr Who i motsats till de andra dominikanska männen, där allt kretsar kring att få ligga(typ). Är man fet, ful och maniskt intresserad av SFF och rollspel är det inte helt lätt. Oscar har otroligt lätt för att bli kär och blir det säkert flera gånger i veckan och han blir väldigt kär varje gång. Något som ställer till det titt som tätt. Det är ganska mycket slang i boken, dels mycket spanska uttryck men även mycket nördslang och kopplingar till SFF och annan populärkultur! Det är väldigt givande om man har lite koll på SF och Fantasy.

Skall ni läsa en endaste bok på World Book Day så skall ni läsa den här!

5/5 asbra!

/karl

4 tankar om “World Book Day!

 1. rymdolov skriver:

  Varje dag är alltså Karl Book Day? 🙂

  Den första bok som får högsta betyg! Den verkar hur – kul – som – helst. Ännu en bok på listan!

  /Olov L

 2. drommarnasberg skriver:

  Jag kan lätt säga att det är den bästa bok jag läst på minst 6 månader, Vägen av Cormac McCarthy smällde högt senast.

  Diaz bok blir extra underhållande när man hänger med i all nördslang och jag skrattade högt vid flera tillfällen. Något som inte sker speciellt ofta. Bra bok!

  /karl

 3. rymdolov skriver:

  Nu har jag också läst den och håller med Karl om att den är värd högsta betyg! Det är inte så dumt att läsa om en nörduppväxt och få lite 1900-talshistoria på köpet. Dessutom är det få böcker som har berört mig så starkt som denna.

 4. […] Díaz, Junot: The Brief Wondrous Life of Oscar Wao […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s