ett par e-böcker.

Det finns massor med böcker att läsa och ladda ner gratis. En favorit är Little Brother av Cory Doctorow, boken handlar om hur en data-nörd/hacker gör uppror mot det informationsövervakande samhället. En riktigt bra ungdomsroman med en massa bra tanker att ta till sig. Orkar man inte läsa en hel bok på skärm så finns den även i bokform. Doctorow verkar vara en riktigt klipsk kille och bara hans inledande tankar kring varför han väljer att lägga ut sin bok för gratis nedladdning är skäl nog att ladda ner e-boken.

4/5

Autumn av David Moody är en klassisk zombie apokalyps historia där vi för följa en grupp överlevande. Moodys bok blev något av ett internetfenomen och laddades ner av flera hundra tusen. Fokus ligger mer på krypande skräck än snabba zombies och slaktfest. Helt ok bok av en debutant. Det är dock första delen i en serie och resterande böcker har inte släppts ut gratis på internet.

3/5

/karl

5 tankar om “ett par e-böcker.

 1. Anton skriver:

  Laddar min gamla PalmVx med Little Brother. Tackar för tipset!

 2. åka skriver:

  Det är ju inte alls sällan som första boken i en serie släpps som gratis e-bok för att fånga nya läsare. Det är inte Doctorows taktik, men det kan vara därför Moodys bok finns tillgänglig. Se även Suvudu free library. Eller för den delen alla böcker som släpptes ut av tor.com i deras reklamkampanj förra året.

 3. rymdolov skriver:

  Tack för länkarna, Karl och åka! Själv har jag hittat The Baen Free Library, den ultimata sidan för alla som vill ladda ned de två-tre första delarna i en serie av sunkig militär-sf eller dito alternativhistoria. 🙂 Gå in på http://www.baen.com/library/

 4. rymdolov skriver:

  Om någon vet hur det går till att få tag i en billig men hyfsat bra e-boksläsare får ni gärna skriva det här, förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s