Red Dwarf!

Den något sunkiga men underhållande serien Red Dwarf är tillbaka! Sen om det fortfarande är lika kul som när jag var 14 är en annan femma. Det rycker i nostalgi tarmen.

På långfredag i England kommer första avsnittet.

/karl

3 tankar om “Red Dwarf!

 1. Arina skriver:

  Det är bara att hoppas på att den kommer hit. Även om den skulle vara riktigt dålig måste jag nog se den ändå, och äga den.

 2. rymdolov skriver:

  Jag och sambon satt och tittade igenom nästan alla avsnitt av Red Dwarf i höstas. De första två säsongerna eller så var lågbudgetcharmiga och ibland riktigt roliga. Sen gick det gradvis utför. Men jag blev imponerad av manusförfatarnas förmåga att ta någon gammal sf-idé och sedan klämma ut så många billiga skratt som möjligt ur den. 🙂

  Det roligaste var nästan signaturmelodin (under första säsongen). Vilken klockren parodi på svulstiga sf-kompositioner a la Star Wars eller för allan del Also sprach Zaratustra i 2001 – ett rymdäventyr!

 3. Arina skriver:

  Just den där lågbudgetkänslan var det som gjorde den så bra i början. Ju flashigare den blev, desto sämre blev den. Jag har alla avsnitt utom ett, det som de aldrig sände, på video. Jag planerar att köpa serien på dvd. Någon gång vartannat år minst brukar jag se hela serien.

  Signaturmelodin är helt underbart fånig och jag sjunger alltid med när jag hör den. Sången i Rimmer World (vill jag minnas att den hette) lärde jag mig också utantill. Nördig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s