Odöda mitt ibland oss!

Det låter som min värsta mardröm men det är ett kul och intressant projekt. Lite som rollspel möter novell över nätet. Jag saxar rätt av:

,”Under oktober 2009 kan man i ett rollspel påverka handlingen i “Odöda mitt ibland oss”. Spelet spelas både via bloggen och mail. Syftet med spelet är dock att berätta en historia inte att utse vinnare eller förlorare. Se det som interaktivt berättande, snarare än som ett traditionellt konfliktrollspel.

Deltagarna spelar sig själva (eller alter egon) som människor som måste förhålla sig till att plötsligt finnas i en värld där zombies existerar. Nattflanören “Anna” blir angripen på väg hem ifrån en fest, men angreppet avstyrs av ögonvittnen. Anna är till synes oskadd men skärrad och försvinner från platsen innan polis eller media hunnit tala med henne.

Myndigheterna bildar en “Enheten för Odöda” – EfO – som sätter upp “zombiebloggen” där vittnesmål, tidningsartiklar, viktiga meddelanden till allmänheten, etc samlas. EfO:s uppgift är att samordna resurser och insatser i zombiefrågan, samt att lugna och informera allmänheten. Det är alltså en samverkansgrupp mellan polis, militär och olika civilförsvarsgrenar. Det verkar också som om EfO förbereder någon form av insats för att undanröja zombiehotet, men än så länge är det mycket hysch-hysch.

Du deltar genom att låta din rollperson kommentera någon av posterna på zombiebloggen.

Kvällsbladets reporter (oftast Charlotte Frankner) kan komma att ta kontakt med dig via mail för en intervju eller om hon tycker att något du skriver är speciellt intressant. Om EfO anser att du skulle vara en tillgång i deras samordnade insatser kommer de att rekvirera din hjälp. Du kommer då också att sättas i en grupp med andra spelare, för att lösa taktiska problem. Det mesta av den delen av spelet sker via mail.”

Odöda mitt ibland oss är häftigt och jag hoppas det går bra! Kolla in! Nu! Det pågår under oktober månad så skynda skynda.

/karl

En tanke på “Odöda mitt ibland oss!

  1. […] Drömmarnas berg, en blogg om SF, fantasy och skräck skriver Det låter som min värsta mardröm men det är ett kul och intressant projekt. Lite som rollspel möter novell över nätet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s