Wheel of Time upproret!

Nu har en driftig vän till mig skapat en facebook-grupp för att försöka skapa intresse för en översättning av de sista delarna i Wheel of Time av Robert Jordan och Brandon Sanderson.  Så alla som vill se en ny svensk översättning av the Gathering Storm får hänga på!

Här är gruppen!

”Enligt bekräftade källor så har förlaget Natur & Kultur beslutat sig för att avbryta översättningen av Robert Jordans mästerverk inom fantasygenern; Wheel Of Time. Detta av finansiella anlednigar.

Vårt uppdrag: Att finna ett förlag som vilja översätta de sista trenne sista böckerna till svenska. Att samla så många älskare av Robert Jordans böcker som möjligt till denna grupp för att påvisa att intresset fortfarande är lika stort som det är lönsamt. Sprid ordet, insamla era trollocher och aielkrigare.

They may have won the battle – but not the war!”

/karl

4 tankar om “Wheel of Time upproret!

 1. Maria skriver:

  Jag och min bror ger fullt stöd. The Wheel of time är den bästa fantasy-serie vi läst och nu när slutet är så nära borde det liksom resten av serien översättas till svenska. Även fast den går att läsa på originalspråket så missar man hälften av upplevelsen då man inte förstår alla ord.

 2. Kashii skriver:

  Jag har gått med. Är glad att ja hittade hit och såg länken till facebookgruppen, hade samma tankegångar själv, ska försöka få med så många jag kan. För när man börjat översätta en serie så ska man fortsätta överstätta hela serien.

  • drommarnasberg skriver:

   Det kanske kan bli något nu när serien blir färdigskriven och att fantasyn har generellt fått ett uppsving nu. Hål tummarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s