Vågar vi lita på det här?

China Mievillé älskar vi här på Drömmarnas Berg och vågar vi tro på det här ryktet kring hans kommande bok Kraken?

The Natural History Museum’s prize exhibit – a giant squid – suddenly disappears. This audacious theft leads Clem, the research scientist who has recently finished preserving the exhibit, into a dark urban underworld of warring cults and surreal magic. It seems that for some, the squid represents a god and should be worshiped as such. Clem gradually comes to realise that someone may be attempting to use the squid to trigger an apocalypse. And so it is now up to him and a renegade squid-worshiper named Dean to find a way of stopping the destruction of the world as they know it whilst themselves surviving the all out-gang warfare that they have unwittingly been drawn into…

Det kanske bara är fejk. Vem vet? Jag läser allt från Mievillé ändå. Sucker!

/karl

Annonser

11 tankar om “Vågar vi lita på det här?

 1. rymdolov skriver:

  Hav förtröstan, ty Kraken skall komma!

 2. Martin A skriver:

  Vad då ”fejk”?

  Det har legat uppe på Amazon i ett par månader nu och det finns sidor för boken hos förlagen (t. ex. http://www.panmacmillan.com/titles/displayPage.asp?PageTitle=Individual%20Title&BookID=382993 ). Boken kommer ut 29 juni i USA och 7 maj i Storbritannien.

  • drommarnasberg skriver:

   Jag läste en intervju med Mievillé där han förnekade alla rykten om boken Kraken och var riktigt arg på Amazon som försökte sälja en bok som enligt författaren inte fanns.

   Någon slags bok blir det säkert men vad den ska handla om är för mig oklart.

   /karl

   • Martin A skriver:

    Men när var den intervjun daterad? Det stämmer att Kraken varit uppe redan för länge sedan på Amazon — före The City & the City — och då var den inte ens skriven ännu, så då kan man ju begripa att Miéville var upprörd.

    Titta på förlagslänken. Vad är det som är så oklart med den? Med tanke på att datumet är riktigt nära måste de ha manuset i hand och boken på tryckeriet, så de vet uppenbarligen vad de talar om.

   • drommarnasberg skriver:

    Det var i en intervju efter det att the city & the city hade släppts och det började dyka upp olika varianter på vad Kraken skulle handla om. I samma veva läste jag också att Kraken redan var färdig och den fick ligga på is ett tag så att the city & the citys försäljning hindrades.

    Jag tror och hoppas på att Kraken kommer, men det är inte första gången böcker skjuts upp eller läggs ner. Det kombinerat med den kompakta tystnaden från Mievillé fick min tro att vackla lite.

   • Martin A skriver:

    Inte med ett datum som ligger så nära i tiden — det är extremt osannolikt. Med bara tre månader kvar till releasedatum måste boken redan vara på tryckeriet. Det är klart, förlaget kan väl skjuta upp utgivningen ändå, men det finns ingen affärsmässigt hållbar ursäkt för det (i så fall skulle de t. ex. bli tvungna att betala för förvaring av tryckta volymer, och det kan jag garantera att de inte vill). Om förlaget själva säger att den kommer i maj, så kommer den i maj. Om de säger att den kommer att handla om en jättebläckfisk på ett museum, så kommer den att handla om en jättebläckfisk på ett museum. Mer officiellt än så kan det knappast bli.

 3. rymdolov skriver:

  Nu verkar det som om det är officiellt. Jag antar att det var någon som läckte något från förlaget, vilket gjorde Miéville upprörd. Han sa ju att han aldrig pratar om sina böcker öht, innan de är helt klara. Men jag antar att han måste prata med sin redaktör iaf.

 4. rymdolov skriver:

  Martin, jag tror att både Karl och jag blev riktigt besvikna när Miéville gjorde det där uttalandet, så jag hoppas att du har tålamod med våran överdrivna skepsis. Men det är naturligtvis något helt annat att förlaget säger att boken ska släppas än att en återförsäljare lägger upp den som”kommande” på hemsidan, så med den länk du gav oss kan vi, som du skriver, i betrakta det som officiellt. Jag visste dock inte att boken går i tryck så långt i förväg.

  Det kommer alltså en ny bok av Miéville i maj, bara tryckpressarna håller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s