Läs en bok, vinn pengar?

Det skär lite i hjärtat när jag läser om Peter Riley och hur han har kämpat förgäves med att få sin bok utgiven och tryckt. Det är en hård värld för författare och kanske speciellt så för Science Fiction. Nu har författaren lagt upp boken på sin hemsida och utlyst en tävling där pengar finns att vinna om du svarar rätt på några frågor. Boken verkar handla om en fysiker som hamnar i ett alternativt universum befolkat av kannibaler, det låter väl sköj?

Hemsida: http://www.universes.ca/

Så här skriver han om varför han har utlyst tävlingen:

”You’re probably thinking: Free ebook, cash prizes . . . What gives?

What gives is that I’m 65 god-damned years old, this novel means more to me than anything in the world, and I’m desperate to get it published while I’m still alive. I know this may sound odd, but I feel western society needs this book. It’s a contribution I feel I must make. I’m hoping that publishing the book online and pretty well paying people to read it will get it noticed on the Internet, and ultimately discovered by a legit publisher. Crass gimmick? You bet. But if it works, I won’t look back.”

Vet inte riktigt vad jag tycker om det här, är det synd om gubben?

/karl


Annonser

2 tankar om “Läs en bok, vinn pengar?

 1. åka skriver:

  Hmm, alltså… Utan att ha kollat på länkarna tänker jag bara att det faktiskt av nödvändighet är väldigt många böcker som aldrig ges ut. En del av dem är kanske bra och passar bara inte i förlagens utgivning, men de allra flesta är helt enkelt inget vidare. Förlagsfolk är väldigt bra, och poängen med redaktörer är att de kan sålla igenom skräpet och välja att ge ut det som har lite högre kvalitet — så att vi får lättare att hitta det vi kan uppskatta att läsa.

  Jag tycker om redaktörer och förlag. De har väl sina brister, men de har också mycket kompetens.

  Så det ska nog mer till innan jag tycker synd om någon som inte får sin bok utgiven.

  • drommarnasberg skriver:

   Precis, boken kan ju faktiskt vara ren skit!

   Det som slog an en sträng hos mig var att gubben önskade mest av allt att han skulle få se sin bok utgiven innan han dör.

   /karl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s