Ett aprilskämt…

…trodde jag att det var när jag läste att Svenska Kyrkan skulle göra ett spel till pc. Hade Left Behind-mentaliteten äntligen kommit till Sverige?

Det var tydligen inget aprilskämt, eftersom spelet släpptes idag. Med tanke på vad SvK:s verksamhet huvudsakligen går ut på trodde jag att det skulle vara någon typ av managementspel, där du satsar pengar på olika branscher samtidigt som du håller inkomsterna uppe genom att lura staten att driva in medlemsavgifter med skattsedeln och värva nya medlemar med hjälp av skolavslutningsritualer. Då och då dyker ett minispel upp och om du klarar det belönas du med att en svensk b-kändis kommer ut som kristen. Får du full poäng är kändisen dessutom fd kommunist eller medlem av någon ömkansvärd minoritet.

Det  visade sig dock att Svenska kyrkan valt att gå direkt på grundvärderingarna och byggt handlingen på Gamla Testamentet. I Testament, som spelet heter, är du en ängel som kommer till jorden för att hjälpa olika figurer ur Gamla Testamentet. Men vad det än handar om kommer detta naturligtvis att bli ett kultspel utan dess like.Och även om det är tacksamt för omogna ateister som undertecknad att driva med det, så är det inte helt fel att vilja lära ungarna mer om GT. Trots allt har ju författare under nästan tvåtusen år inspirerats friskt av dessa berättelser, så kunskap om GT kan bara innebära bättre koll på kulturarvet.

Dessutom går det att ladda ned gratis och gratis är gott! Här är länken!

/Olov L

Om rymdolov

Science fiction and fantasy nerd from northern Sweden.

6 tankar om “Ett aprilskämt…

 1. ptr skriver:

  Låter fascinerande! Det jag undrar är om det är Testament som står för soundtracket?
  http://www.testamentlegions.com/

 2. drommarnasberg skriver:

  Du får ladda ner och se om det är något att ha! Verkar lite inspirerat av diablo, undrar om man får spöa djävulen i slutet?

  /karl

 3. Prinzessin skriver:

  Innebär det att man får straffa folka och förstöra hela städer eller dränka världen med? Gud var roligare i gamla testamentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s