Nytt förlag ger ut sf-komedi!

Eric Idle

Nene Ormes

Kalla Kulor Förlag har startat ett dotterförlag, Basil,  som ska inrikta sig på att ge ut brittisk humor. En av deras första böcker blir en översättning av Monty Pythonmedlemmen Eric Idles Vägen till Mars, som ska komma ut till hösten. Goda nyheter för den som gillar sf-komedier, alltså.

Det händer en del annat i fantastiksverige just nu, bl a har Nene Ormes Udda verklighet, den första (?) svenska urban fantasyromanen, kommit ut för några veckor sedan på Styxx fantasy. Ormes har redan hunnit med att vara hedersgäst på sf-kongressen Condense i Göteborg. Att döma av de kommentarer och rapporter som sprids på nätet (t ex den i Landet Annien) gjorde hon succé! Själv undrar jag om jag ska hinna läsa något alls i sommar, trots en del privata projekt som ska genomföras, men Udda verklighet ligger åtminstone högt på läslistan.

Nu fick jag plötsligt lust att slänga ut några frågor: Vad ska du läsa i sommar? Följer du traditionen med ”sommarläsning”, att läsa något mindre djupt och mer avkopplande just under sommaren, eller läser du som vanligt?

/Olov L

Annonser

Om rymdolov

Science fiction and fantasy nerd from northern Sweden.

4 tankar om “Nytt förlag ger ut sf-komedi!

 1. Emelie skriver:

  Udda Verklighehet ligger högt upp på min ”att-läsa-lista” också just nu, föga förvånande eftersom jag är så besatt av urban fantasy som har minsta lilla med underjorden att göra…

  Förut var det ingen skillnad på sommarläsning och annan läsning för mig men nu när jag pluggar så blir det mera skönlitteratur på sommaren än annars eftersom jag knappt hinner läsa någon sådan under terminerna (:

 2. Micke skriver:

  Överst på listan ligger China Miévilles Iron Council som jag precis börjat på. Sen har vi Gråskägg av Aldiss, Revelation Space av Reynolds(?), Theorins Blodläge, Ajvide Lindqvists Lilla stjärna och ovan nämnda Udda verklighet. Mycket att se fram emot.

  • rymdolov skriver:

   Ja, verkligen! IC och Gråskägg har jag läst, Revelation Space vill jag läsa, men den står nog rätt långt ner på listan. Iron Council tyckte jag skilde sig lite från de tidigare Bas-Lagböckerna, men den var bra ändå. Gråskägg är ju en klassiker inom postapokalyptiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s