Jag skulle också barrikadera in mig på biblioteket..

Det finns flera böcker där apokalyps och bibliotek är viktiga inslag.I blytunga Efter Floden av Jersild hittar huvudpersonen en riktig skatt, ett folkbibliotek under en sanddyn. När Zombierna kommer och Internet slås ut så spikar jag igen alla fönster på närmaste bibliotek och väntar på det oundvikliga.

Vilket ställe vill du barrikadera?

/karl

4 tankar om “Jag skulle också barrikadera in mig på biblioteket..

 1. Socialistsimon skriver:

  Jag har ju en zombieförberedd lägenhet (Säkerhetsdörr i stål, tredje våningen osv) så jag skulle barikadera mig här de första tre, fyra dagarna. Sen skulle jag bege mig (via en vapenhandlare eller skytteklubb till dom andra överlevarna på SF bokhandeln. En bokaffär är ju så god som ett bibliotek, eller?
  Underbar film, BTW

  • drommarnasberg skriver:

   Guld! Sfbokhandeln är nog kul men du hittar lite böcker där om ätbara svampar och hur du bygger ditt eget torp. Det skulle i så fall vara för hitta fler ur Undergångens Arme!

   • Socialistsimon skriver:

    Tja, om någon överlever en zombieapokalyps så kommer dom att samlas där och där finns överlevnadshandböcker om ätbara delar av zombier och hur man bygger om sin egen kropp.
    Skulle det vara en rapture av evangeliska varianten så kommer jag så klart att sälla mig till Antikrist eftersom han sägs vara både darwinist, demokrat och kommunist så jag kommer att passa rakt in direkt.

 2. Prins Hatt skriver:

  Allt som kan användas till att bygga upp civilizationen, t ex. böcker, är av direkt ondo i detta scenario. Jag ser det som ett lysande tillfälle för människan att åter leva livet, i motsats till att läsa om det. Om vi nu leker med tanken på att barrikadera sig så har det sällan visat sig effektivt mot de levande döda inom fiktionen. Jag skulle levt som ett monument över den svorna dekadensen, beväpnad med en puffra och en flaska cognac.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s