Sorgligt..

Terry Pratchett har som ni säkert vet Alzheimers, det är hemskt! Pratchett propagerar också för rätten att ta sitt eget liv, något som är förbjudet i Storbritannien. Däremot är det lagligt i Schweiz och Pratchett har vänt sig till en klinik där. Gubben är bara ett par år äldre än 60 och hade säkert haft ett gäng till böcker i sig innan han skulle få träffa Döden, nu med sin sjukdom blir det kanske bara en bok till. 

Pratchett, whose BBC2 film about the subject of assisted suicide is to be shown on BBC2 tomorrow, revealed he had been sent the consent forms requesting a suicide by the clinic and planned to sign them imminently.

”The only thing stopping me [signing them] is that I have made this film and I have a bloody book to finish,” he said during a question-and-answer session following a screening at the Sheffield documentary festival Doc/Fest.

Guardian

Men författaren påpekar att bara för att han har skickat efter lite blanketter så behöver han inte ta livet av sig. Vi får läsa om alla böcker och glädjas åt hans verk.

/karl

Annonser

En tanke på “Sorgligt..

  1. Fia skriver:

    Det är hemskt att tänka sig att vi snart lever i en värld där det inte kommer fler Terry Pratchettböcker… Även om kvaliten på den är något sämre nu så är det ändå Terry Pratchett, therefor it’s king..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s