Här är vi!

Hej!

Vi är några vänner intresserade av det fantastiska och vill ha en sida på svenska för andra och oss. Fokus ligger på Science Fiction, Fantasy och Skräck. Namnet Drömmarnas berg kommer ifrån en roman av Arthur Machen, en riktig klassiker.

Jag heter Karl och är initiativtagare till bloggen och allmän slavdrivare. Har en Magister i Informations & biblioteksvetenskap och jobbar i Västerås.  Som bibliotekarie är jag mest intresserad av böcker men konsumerar även stora mängder film, spel och musik. Maila mig om ni har några frågor kring bloggen karlgoeransson[at]gmail.com eller kontakta mig på twitter.

Mitt namn är Andreas och jag är en bloggslav. Jag jobbar med FoU inom bioteknik i Cambridge. Jag följer de flesta TV serier med övernaturliga, fantastiska eller science fiction inslag. Jag kämpar för att följa med om nyheter inom teknik och när jag läser böcker så är det väl utvalda fantasyromaner.

Olov heter jag och är i likhet med flera andra av bloggarna här akademiker, men upprätthåller ett visst mått av originalitet genom att vara en misslyckad sådan. Som råbarkad arbetare har jag lite tålamod med spel, film, tv och liknande överklassintressen, utan tar hellre en rejäl roman i mina valkiga nävar. Jag skriver därför främst bokrecensioner. I andra sammanhang kallar jag mig ibland Rymd-Olov, vilket ger en fingervisning om vilken genre som ligger närmast mitt hjärta. Även fantasy och lite skräck slinker dock ner, liksom en hel del icke-fantastik.

Halloj,  bara för att förvirra saken litegrann kommer jag.  Jag heter nämligen också Andreas och råkar vara släkt med den Karl som startade bloggen (lär nog signera allt med AndreasG).   Värt att säga är att vi delar en del intressen när det gäller böcker och fantasy.   Utöver detta är jag ganska förtjust i SF och lär nog länka till en hel hög olika saker som finns i nutiden som kanske inte upptäckts som ändå kvalificerar sig som SF.  När jag inte befinner mej ute på det allsmäktiga internet så jobbar jag som sjuksköterska och kommer att vägra gå med på att det är ett akademiskt yrke så länge det går.

Sen här vi mig. Peter heter jag men kallar mig ibland för Den Mörke Lorden. Det gör jag inte för att jag gillar att vifta med självlysande käppar mot gnälliga bondepojkar från Tunisien utan av en gammal kärlek till Star Wars i stort. En kärlek som mattats något sen den nya trilogins tillkommande. Annars är jag fortfarande road av det fantastiska inom litteratur, film och livet i stort. Har haft ett intresse för rollspel sedan mellanstadiets svunna dagar och köper, läser och spelar fortfarande sådana. Eftersom mina kamrater här har gjort utbildning och försörjning till en grej så får jag väl tillägga att jag sluter mig till den stora otvättade massan av arbetare. Jobbar närmare bestämt som personlig assistent åt en behövande dam i Göteborg och är därmed van vid att ta skit. Har inga problem med det så länge jag får betalt för det.

Jag är det senaste tillskottet här uppe på berget. Jag heter Stefan och är en 38-årig småbarnsfar från Västerås. Trots min ålder erkänner jag glatt jag innerst inne är en 13-årig fanboy i själen. Jag arbetar som biblioteksassistent på ett mindre bibliotek och är därför i den fantastiska sitsen att jag kan läsa fantasy på arbetstid och få betalt för det. Jag har en speciell svaghet för fantasyfim från 80-talet och kommer snart börja publicera en serie artiklar här på bloggen där jag (med hjärtat i halsgropen) ser om de filmer som formade mig som ung fantasynörd.

7 tankar om “Här är vi!

 1. Annika skriver:

  Hej Karl
  Snygg, trevlig och intressant blogg ni har och tack för tips till våra nya avdelningar!
  Annika på Västerås stadsbibliotek

 2. Robert Klåvus skriver:

  Hej!

  Jag har under höst och vår publicerat första delen i en fantasy/sci fi som heter Tio ock en droppe af gyllne sken. Det är en berättelse i tre delar, som alltså kommer att ta slut våren 2011. Jag tittar runt bland hemsidor och annat för att få info om det här.
  Tio ock en droppe är en berättelse om Felicia, som en morgon vaknar upp och ett tåg, ett lok, står utanför hennes fönster. Det är inte så konstig, då hon bor vid en station. Det märkliga är att tåget tar henne till någonting som heter den Inre Tillvaron och där hon möter en underlig man vid namn Tian.
  Sedan rullas en historia upp, en fantastisk saga.
  Hittills har jag haft väldigt många läsare och det känns otroligt kul. Men självklart vill jag ha fler. Om du tycker det här är intressant, så följ med i berättelsen och tipsa gärna andra.
  Har du några frågor, hör gärna av dig.
  Hemsidan är:
  http://www.robertklavus.se
  Klicka på Tio ock en droppe af gyllne sken

  Med vänlig hälsning

  Robert Klåvus

 3. Johan Isaksson skriver:

  Hej Karl och Andreas,

  Det var verkligen en bra blogg. Snygg oxå…

  Mvh
  /Johan

 4. Christofer skriver:

  Ah! Varför jag inte har följt den här bloggen tidigare är en gåta. Från och med nu pryder även denna min blogg-startsida. Ia, ia!

 5. […] kvinnliga dominansen på den här listan så här långt, att avsluta med att tipsa om en blogg med sex manliga skribenter. Men det är förstås bara dumheter; Karl, Andreas, Olov, Andreas, Peter och Stefan förtjänar […]

 6. Emina Jonasson skriver:

  Häftigt med en blogg som denna! Jag har själv ett stort intresse för fantasy och tycker att det finns aldeles för få bloggar eller intressesidor för detta på nätet. Jag kommer absolut följa denna blogg i framtiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s