Det här med att skriva om böcker långt in i en serie?

Hur hanterar ni det? Jag har läst ut Orb Sceptre Throne av Ian C Esslemont , det är beronde på hur man ser det, bok 5 eller 15 i böckerna om the Malazan Empire. Kanske kul för fansen att höra vad jag har att säga om den boken, men för den stora massan så blir du i bästa fall sugen på att läsa första boken ( Gardens of the Moon, Steven Eriksson) eller så scrollar du frenetiskt på mushjulet istället.

Jag har haft en liten lässvacka på sistone där jag har mer eller mindre plågat mig igenom böcker som har varit ok, inte mer än så. De böckerna känns som de absolut värsta att blogga om! Känner du igen det? Hellre en rövdålig bok att såga än en fisljummen alvhistoria mall: Fantasy 1.1. Nu hoppas jag på något riktigt smaskigt att sätta tänderna i, har du något tips?

/karl

5 tankar om “Det här med att skriva om böcker långt in i en serie?

  1. elisabeth skriver:

    gene wolfes Den nya solens bok. om torterarlärlingen Severian.

  2. blonc skriver:

    Har du läst Reamde av Neil Stephenson än? Den är värd en läsning även om nman inte är MMO-tokig.

  3. åka skriver:

    Ska man skriva om en bok sent i en serie måste man nog förhålla sig till de tidigare böckerna på något sätt. Lite krångligt. Men samtidigt är det ju tråkigt om man bara kan skriva om första boken, och sen glömmer bort serierna som kanske blir intressanta på nya sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s