Lång lista om långa fantasyserier. Ambitiöst.

Jag gillar listor och tjocka böcker i långa serier och nu har jag hittat en ultimat sammanställning på området. Bloggen Walk into Mordor har gjort hästjobbet och i skrivande stund så har det listats över 70 fläskiga serier. För att platsa i listan så krävs antingen en serie på minst 5 böcker eller att sviten överskrider 2000 sidor.  Sen kan man fundera på huruvida om alla böcker på listan platsar, men det är en bra källa om du vill hitta någon go serie att götta ner dig i nu i höstrusket.

Snart skall det även komma en Science Fiction lista, även det kommer bli spännande!

/listlover aka karl

9 tankar om “Lång lista om långa fantasyserier. Ambitiöst.

  1. rymdolov skriver:

    Wheel of Time är ju lite speciell, eftersom den ju är en enda lång roman och inte flera mer eller mindre fristående. Ändå ligger den fyra på listan!

  2. Socialistsimon skriver:

    Jag är nyfiken på hur många och vilka serier du läst i den listan.

  3. drommarnasberg skriver:

    Jag har läst över 50 på listan. Men långt ifrån alla böcker i serierna. En hel del är skit! 😉

  4. rymdolov skriver:

    Oj, där ligger jag i lä. Hur många har Socialistsimon läst?

  5. Socialistsimon skriver:

    Jag har suttit och anteckat direkt i listan. Kanske ska publicera den. Men sju hela serier och kanske lite fler där jag har läst en eller ett par böcker i serien.

  6. AndreasG skriver:

    Blev lite störd på att dom lumpar ihop ALLA Conan berättelser under samma, det är så pass stor skillnad mellan R .E.Howards verk och alla som fyllt på.

  7. […] dykt upp en hel del listor på Drömmarnas Berg. En av mina favoriter är bloggen Walk into Mordors aplånga lista över fantasyserier. Nu har samma person börjat samla ihop en lista på Science fiction böcker som ingår i serier. […]

Lämna en kommentar