Kontrast kommer

Nu till helgen är det dags för Kontrast, årets nationella sf-kongress, i Uppsala. Jag tänkte tipsa om några saker som kanske inte nått fram till alla intresserade.

  • För det första blir det bokbloggarträff på fredagen! Vi ses i baren ca 15.15. Det handlar alltså om att att träffa och mingla med andra bokbloggare innan själva programmet har börjat. Det ska bli spännande att se om alla har superhjältetrikåer till vardags, som jag föreställt mig.
  • Apropå bokbloggare så ordnar Socialist-Simon en tävling om den nördigaste t-shirten, så ta på dig ditt allra mest internrefererande plagg!
  • Den som gillar att skriva skönlitteratur bör inte missa drapatävlingen. Jag minns att tidskriften Enhörningen hade en sådan en gång och att jag imponerades av hur många som klarade av att berätta något med bara hundra ord. Att sluta skriva är det näst svåraste jag vet. Det enda som är svårare är att börja.
  • Vi kommer att ha en liten tävling för oss. Håll utkik på kongressen!
  • Den senaste nyheten är att den som skriver den bästa kongressrapporten vinner det helt nyinstiftade Vittfarnepriset! Som instiftarna nämner har kongressrapporten fina anor inom sf-fandom och att läsa rapporterna efteråt borde vara minst halva nöjet. Det finns en del rapporter därute att läsa för den som vill bli inspirerad, som t ex Johan Jönssons rapport från Åcon 2012 eller Åkas från FinnCon 2011 (i hela fem delar!). Eller, för allan del, min rapport från EuroCon förra året, uppdelad på fredag, lördag och söndag. Den enda viktiga regeln är dock att du skriver som du vill och ur ditt perspektiv! Jag ser fram emot många rapporter!
  • Jag kommer att sitta i en panel om bloggar och fandom på fredag kl 17.00. Kom gärna dit och lyssna!

Hoppas att vi ses på Kontrast!

/Olov L

Om rymdolov

Science fiction and fantasy nerd from northern Sweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s